Constitutie pe din doua

Postat la 03 mai 2010 10 afişări

Republica Moldova se pregateste pentru o noua perioada de divergente politice, dupa ce Curtea Constitutionala a acceptat ca un proiect de revizuire a Constitutiei propus de catre comunisti (PCRM) sa poata intra in dezbaterea Parlamentului.

Este de asteptat ca o decizie similara sa fie luata in aceasta saptamana si in privinta unui proiect al aliantei de guvernare (AIE). Principala deosebire dintre cele doua proiecte este ca PCRM propune trei tururi pentru alegerea sefului statului, in al treilea nemaifiind nevoie decat de majoritatea simpla, in timp ce actuala putere ar vrea ca presedintele sa fie ales prin votul direct al cetatenilor. Niciun proiect de revizuire a Constitutiei nu poate trece fara sprijinul celeilalte parti, pentru ca necesita 68 de voturi favorabile. Alianta pentru Integrare Europeana are 53 de deputati, iar comunistii 43.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
republica moldova,
parlament,
constitutie,
/actualitate/politic/constitutie-pe-din-doua-6077871
6077871
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.