Basescu: Romania „nu arunca cu pietre” in Franta si Germania, dar nu mai arunca nici cu bani

Postat la 06 ianuarie 2011 18 afişări

Presedintele Traian Basescu l-a amenintat, razand, pe ministrul Vreme de la Comunicatii ca daca informatizarea sistemului de plata a taxelor si impozitelor nu va fi gata in martie, ii va lua cartea de credit.

Romania va trebui sa se bata politic, nu cu pietre, cu Franta si Germania pentru aderarea la Schengen, insa pentru ca nu exista un termen fixat pentru aderarea la acest spatiu, cele 271 milioane euro, aflate la dispozitia Guvernului pentru securizarea frontierelor, ar trebui alocate IMM-urilor si nu neaparat grupului EADS. Declaratia a fost facuta miercuri de presedintele Traian Basescu, care a participat la sedinta Executivului. "Pentru ca nu se fixeaza un termen (de aderare la Spatiul Schengen-n.r.), va trebui ca, pe de-o parte, sa ne batem pana in ultima clipa - sa ne batem politic, nu cu pietre - dar trebuie sa avem in vedere ca anul acesta avem in buget 271 milioane euro pentru continuarea programelor de securizare a frontierei, de achizitii de bunuri care sa creasca mobilitatea politiei de frontiera, a vamii.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
politic,
Basescu,
Franta,
Germania,
aderare,
Schengen
/actualitate/politic/basescu-romania-nu-arunca-cu-pietre-in-franta-si-germania-dar-nu-mai-arunca-nici-cu-bani-7866514
7866514
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.