Basescu: Romania este pregatita pentru un nou val al crizei, dar nu ne va fi bine

Postat la 02 august 2011 30 afişări

Presedintele Traian Basescu a declarat marti, la radioul public, ca Romania sta mai bine decat multe alte tari, dar are un mesaj de atentionare, deoarece redresarea economica este inca fragila.

Declaratiile presedintelui la RRA:

• M-as bucura sa fie magazine la care sa se vanda mai ieftin pentru pensionari, dar vreau sa stiu cate magazine ar trebui deschise. Dorinta mea la clasa politica este legata de responsabilitate si prudenta. Stiu ca romanii sunt suparati pe mine, dar fac apel sa inteleaga ca nimeni nu a vrut sa le ia din salarii, dar sunt momente in care Guvernul face ce trebuie si nu ce vrea.

• Mesajul meu este de prudenta, ca sa nu ne facem singuri un rau mai mare decat ne fac altii. Cel mai mare risc este dat de populism si de instabilitatea politica. In momentul de fata cele mai mari cheltuieli cu aparatul de stat sunt in teritoriu. Politica de diminuare a cheltuielilor trebuie dusa si in teritoriu. Birocratia e generata chiar de organizarea noastra, iar dezvoltarea regionala aproape ca nu poate fi intrevazuta pe zone atat de mici, la nivel de judet.

• Apelul la prudenta vine din faptul ca analistii economici de calibru nu exclud riscul unei intoarceri a crizei in aceasta toamna si semnalul dat pentru SUA nu este cel mai fericit. Romania este pregatita pentru un nou val al crizei, dar nu ne va fi bine.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Basescu,
mesaj,
economie,
salarii,
RRA,
pensionari,
criza,
SUA
/actualitate/politic/basescu-romania-este-pregatita-pentru-un-nou-val-al-crizei-dar-nu-ne-va-fi-bine-8558448
8558448
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.