Băsescu, privind Bechtel: Recomandarea Băncii Mondiale ar fi trebuit să fie «atenţie, nu faceţi acest contract»

Postat la 15 septembrie 2011 8 afişări

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, la întâlnirea de la Washington cu reprezentanţii comunităţii româneşti, răspunzând unei întrebări privind Bechtel, că Banca Mondială ar fi trebuit să recomande României să nu facă acest contract, dar "a tăcut şi acum vine să dea oarecare lecţii".

"Construiam cea mai scumpă autostradă din lume într-un contract în care ambii parteneri au vrut să fure. Un contract care s-a atribuit fără licitaţie şi un contract care ne-a dus la nişte preţuri exorbitante. (...) Recomandarea Băncii Mondiale ar fi trebuit să fie: atenţie stat român, că noi lucrăm cu voi de vreo 20 de ani, nu faceţi acest contract, că a fost public şi atunci Banca Mondială a tăcut şi acum vine să dea oarecare lecţii, îmi pare rău. Şi Banca a tăcut şi Fondul a tăcut şi BEI a tăcut şi BERD a tăcut", a spus Băsescu. El a fost întrebat de ce România a renunţat la parteneriatul cu compania americană.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
politic,
basescu,
banca mondiala,
contract,
bechtel
/actualitate/politic/basescu-privind-bechtel-recomandarea-bancii-mondiale-ar-fi-trebuit-sa-fie-atentie-nu-faceti-acest-contract-8751178
8751178
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.