Basescu: Pentru nerespectarea deficitului si a datoriei, primul care raspunde este prim-ministrul

Postat la 02 iunie 2011 6 afişări

Presedintele Traian Basescu a declarat, miercuri, ca in cazul nerespectarii de catre Guvern a prevederii privind deficitul bugetar si a datoriei publice, potrivit proiectului de revizuire a Constitutiei, premierul ar fi primul care ar trebui sa rapsunda.

Seful statului a afirmat ca sanctiunile pentru nerespectarea prevederii referitoare la deficitul bugetar si la datoria publica ar trebui sa fie stabilite in Legea raspunderii Guvernului. "Deci, acolo trebuie sanctiune penala pentru nerespectarea Constitutiei. La fel cum presedintele, prin nerespectarea Constitutiei, se suspenda si se merge la referendum, si Guvernul va trebui sa aiba descrisa raspunderea penala pentru fiecare element de nerespectare a Constitutiei, intr-o Lege a raspunderii Guvernului", a afirmat Basescu. El a mai sustinut ca "primul care raspunde este prim-ministrul". "Sunt ministri care au atributiuni pe sectorul financiar. Spre exemplu, ministrul de Finante si prim-ministrul ", a mai mentionat Traian Basescu.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
politic,
basescu,
deficit,
datorie,
raspundere
/actualitate/politic/basescu-pentru-nerespectarea-deficitului-si-a-datoriei-primul-care-raspunde-este-prim-ministrul-8307044
8307044
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.