Plăţile prin card au fost suspendate la Vatican, la cererea Băncii Italiei

Postat la 03 ianuarie 2013 11 afişări

Plăţile electronice prin card pe teritoriul Vaticanului au fost suspendate de la începutul acestui an la cererea Băncii Italiei, care a notificat singurul operator al unei astfel de reţele de plăţi la Vatican, Deutsche Bank Italia, că nu are autorizaţie pentru derularea tranzacţiilor.

La Muzeul Vaticanului, vizitat în 2011 de 5 milioane de turişti, care au plătit peste 90 de milioane de euro, este nevoie acum de numerar, scrie cotidianul italian La Repubblica.

Vaticanul nu a implementat încă standardele internaţionale de combatere a spălării banilor, astfel că terminalele de plăţi prin card de pe teritoriul său nu pot fi operate de o bancă aflată sub incidenţa legii italiene, au afirmat surse de la Banca Italiei pentru presa locală.

Muzeul Vaticanului şi Capela Sixtină, dar şi farmacia, biroul filatelic şi cele câteva magazine acceptă acum doar numerar şi cecuri.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Plăţi,
Vatican,
Banca Italiei
/actualitate/platile-prin-card-au-fost-suspendate-la-vatican-la-cererea-bancii-italiei-10425947
10425947
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.