Pierderile Tarom au scăzut: Compania a pierdut 63 milioane lei în primul semestru

Postat la 01 august 2013 37 afişări

Tarom a avut în primul semestru pierderi de 63 milioane lei, în scădere faţă de rezultatul negativ de 120 de milioane de lei din prima jumătate a anului trecut, a anunţat joi operatorul aerian naţional.

Pierderile Tarom au scăzut: Compania a pierdut 63 milioane lei în primul semestru

 "Rezultatul financiar contabil pozitiv este în principal generat de îmbunătăţiri în aria comercială, ceea ce a dus la creşterea venitului obţinut aferent unui pasager. De asemenea, au fost făcute economii atât la cheltuielile de combustibil precum şi a altor costuri", se arată într-un comunicat al companiei.

În perioada analizată, compania a eficientizat programul de zbor şi a optimizat reţeaua de rute, astfel că gradul de încărcare a aeronavelor a urcat cu 3%. De asemenea, Tarom a înregistrat o creştere cu 1,4% a numărului de pasageri pe cursele regulate, transportând în total 974.984 pasageri.

Tarom a lansat în acest an cursele Bucureşti-Dublin, Iaşi-Bologna, Iaşi-Torino, Iaşi-Londra, Bucureşti-Praga şi Cluj-Praga.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/pierderile-tarom-au-scazut-compania-a-pierdut-63-milioane-lei-in-primul-semestru-11189878
11189878
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.