Piaţa obligaţiunilor emise de companii s-a înjumătăţit în august, la minimul ultimilor 5 ani

Postat la 26 august 2013 33 afişări

Piaţa globală a obligaţiunilor corporative s-a înjumătăţit în luna august faţă de perioada corespunzătoare a anului trecut, la minimul ultimilor cinci ani, companiile preferând să amâne planurile de finanţare, descurajate de creşterea randamentului titlurilor de Trezorerie SUA.

Piaţa obligaţiunilor emise de companii s-a înjumătăţit în august, la minimul ultimilor 5 ani

 Companiile cu rating de credit recomandat investiţiilor pe termen lung ("investment grade") au atras de la începutul lunii august numai 61 miliarde de dolari prin emisiuni de obligaţiuni, cel mai scăzut nivel din 2008, faţă de peste 121 miliarde de dolari în aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit FT.

Declinul este o consecinţă a semnalelor transmise de Rezerva Federală a Statelor Unite (Fed) privind reducerea programului de relaxare cantitativă începând din luna septembrie. Programul presupune preluarea de obligaţiuni din piaţă de către banca centrală în cuantum de 85 miliarde de dolari pe lună.

Preşedintele băncii centrale a SUA, Ben Bernanke, a anunţat încă din luna mai primele detalii legate de reducerea programului. De atunci, randamentul titlurilor de Trezorerie SUA cu maturitatea la 10 ani a crescut la peste 2,9%, faţă de 1,61% la începutul lunii mai, potrivit Financial Times (FT).

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/piata-obligatiunilor-emise-de-companii-s-a-injumatatit-in-august-la-minimul-ultimilor-5-ani-11271603
11271603
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.