Piaţa locurilor de muncă în 2013: Ce firme vor fi cei mai mari angajatori

Postat la 09 ianuarie 2013 25 afişări

Companiile din IT/Telecom, vânzări, inginerie şi finanţe vor fi şi în acest an cei mai mari angajatori, potrivit estimărilor site-ului de recrutare BestJobs.ro realizate pe baza fluctuaţiilor de pe piaţa muncii din ultimii trei ani.

"Anul acesta se aşteaptă o creştere a numărului locurilor de muncă, mai ales în domeniile ce au prezentat şi în ultimii ani o evoluţie pozitivă. O primă premisă pentru creştere este reprezentată de un raport recent al Comisiei Europene privind economia statelor din Uniunea Europeană (UE). Astfel, membrii Comisiei arată că în 2013, cel mai probabil, ţările din UE vor începe uşor să iasă din cea mai gravă recesiune a ultimilor decenii, deşi au rezerve faţă de o recuperare economică", se arată într-un comunicat al site-ului de recrutare.

Astfel, în cazul în care se menţine tendinţa din ultimii trei ani, şi în 2013 cele mai mari şanse de angajare vor avea cei care îşi caută un loc de muncă în vânzări, IT/Telecom, inginerie şi finanţe, în contextul în care numai în 2012 job-urile din vânzări au crescut cu o rată anuală de 25%, în timp ce numărul locurilor de muncă din IT a urcat anul trecut cu 131% faţă de 2011.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Piaţa locurilor,
firme,
angajatori
/actualitate/piata-locurilor-de-munca-in-2013-ce-firme-vor-fi-cei-mai-mari-angajatori-10443954
10443954
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.