Piaţa imobiliară din Bucureşti: Ce tip de apartamente se caută şi cât sunt clienţii dispuşi să plătească

Postat la 10 mai 2013 37 afişări

Aproape jumătate dintre cei aflaţi în căutarea unei locuinţe în Bucureşti sunt interesaţi de apartamente cu trei camere, 65% au bugete de până la 60.000 euro şi doar 7% ar fi dispuşi să plătească peste 100.000 euro pentru o achiziţie.

Piaţa imobiliară din Bucureşti: Ce tip de apartamente se caută şi cât sunt clienţii dispuşi să plătească

 "Acest comportament a putut fi observat pe piaţa din România începând cu anul 2009, când preţul locuinţelor cu trei camere a scăzut semnificativ, ajungând foarte aproape de cel al apartamentelor cu două camere. Dacă în perioada de boom imobiliar cele mai căutate proprietăţi erau garsonierele şi apartamentele cu două camere, astăzi, la cinci ani de la izbucnirea crizei, românii profită de scăderea preţului şi vor locuinţe cu mai multe camere. Astfel, 43% dintre bucureştenii dornici de achiziţia unui apartament caută proprietăţi cu trei camere, în timp ce 35% iau în calcul un apartament cu două camere, iar 11% se gândesc la o garsonieră. Potrivit datelor Imopedia.ro, doar 9% dintre bucureşteni ar dori să se mute într-un apartament cu patru camere", se arată într-un comunicat al portalului imobiliar Imopedia.ro.

Preţul pe care bucureştenii ar fi dispuşi să îl achite într-o tranzacţie imobiliară se încadrează în plafonul stabilit de Prima Casă, respectiv 60.000 euro, 28% dintre potenţialii cumpărători au bugete care variază între 60.000 şi 100.000 euro şi doar 7% ar plăti mai mult de 100.000 euro pentru o locuinţă în Capitală.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/piata-imobiliara-din-bucuresti-ce-tip-de-apartamente-se-cauta-si-cat-sunt-clientii-dispusi-sa-plateasca-10870097
10870097
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.