Piaţa de cablu, un business de 670 mil. euro pe an, în scădere. Numărul firmelor se reduce fie prin vânzare, fie prin faliment

Postat la 11 decembrie 2012 16 afişări

Piaţa de cablu a înregistrat în 2011 o cifră de afaceri de 672,7 milioane de euro, în scădere faţă de 2010, în condiţiile în care numărul de companii active pe piaţă a scăzut, iar bilanţul financiar general pe industrie a fost negativ.

Aceste concluzii se desprind din Anuarul Media Expres pe 2012-2013, realizat de Media Expres, revista industriei de cablu din România. Apariţia anuarului este sprijinită de Asociaţia de Comunicaţii prin Cablu, iar la revizuirea anuarului au fost folosite registrele de companii cu avize de retransmisie furnizate, la jumătatea acestui an, de Consiliul Naţional al Audiovizualului. Aflat la cea de-a zecea ediţie, anuarul conţine o serie de cifre despre companiile de cablu, care relevă, printre altele, faptul că numărul acestora este în scădere, de la 583 de companii cu activitate de distribuţie de programe TV în 2010 la 557 în 2011. "Din acestea un număr de 49 sunt fie în lichidare, fie au cifre de afaceri de 0 lei şi raportează pierderi. Alte companii din cele cu activitate în 2011 şi 2012, chiar dacă în funcţiune, au fost vândute, cum este cazul semnificativ al companiei Telemach din Piatra-Neamţ (care a fost cumpărată anul acesta de către RCS&RDS - n.red.)", se spune în comunicat.

Mai multe pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
financiar,
cablu,
business,
firme,
servicii
/actualitate/piata-de-cablu-un-business-de-670-mil-euro-pe-an-in-scadere-numarul-firmelor-se-reduce-fie-prin-vanzare-fie-prin-faliment-10384635
10384635
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.