Petrom, profit de aproape 3 miliarde lei în primele nouă luni ale anului. Cu cât au crescut vânzările companiei

Postat la 07 noiembrie 2012 19 afişări

Petrom a înregistrat în primele nouă luni un profit net de 2,892 miliarde lei (652 milioane euro), în scădere cu 1% faţă de cel din perioada similară a anului trecut. În primele nouă luni ale anului trecut, Petrom a consemnat un profit net de 2,921 miliarde lei şi vânzări de 16,224 miliarde lei.

Vânzările au avansat cu 18%, la 19,185 miliarde lei (4,327 miliarde euro). Vânzările exclud accizele la produse petroliere.

"În cel de-al treilea trimestru al anului 2012, rezultatul operaţional al Petrom s-a situat aproximativ la acelaşi nivel cu cel înregistrat în perioada similară a anului trecut, fiind susţinut, în principal, de efectul favorabil al aprecierii dolarului faţă de lei. Nivelul ridicat al preţului ţiţeiului a continuat să influenţeze pozitiv performanţa segmentului E&P (explorare şi producţie - n.r.), dar a afectat volumele de vânzări şi marjele în activitatea de marketing. Ne-am concentrat investiţiile în segmentul E&P, în vederea stabilizării producţiei de hidrocarburi, şi am continuat eforturile noastre de explorare în perimetrul de mare adâncime al Mării Negre, pregătindu-ne pentru achiziţia de noi studii seismice 3D. În concordanţă cu direcţiile noastre strategice, am demarat exploatarea comercială a centralei electrice de la Brazi, care, începând din septembrie, este aprovizionată exclusiv cu gaze din producţia internă", a declarat, într-un comunicat, directorul general al OMV Petrom, Mariana Gheorghe.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
financiar,
profit,
petrom,
rezultate financiare
/actualitate/petrom-profit-de-aproape-3-miliarde-lei-in-primele-noua-luni-ale-anului-cu-cat-au-crescut-vanzarile-companiei-10280198
10280198
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.