Petrolul descoperit anul trecut la nivel mondial poate acoperi doar 20% din consum

Postat la 08 iunie 2011 23 afişări

Companiile petroliere au descoperit anul trecut zacaminte suficiente pentru a acoperi doar 20% din consumul global de petrol din 2010, a avertizat miercuri grupul britanic BP, reaprinzand dezbaterea privind pericolul ca omenirea sa ramana fara aceasta resursa.

BP noteaza, in Raportul Statistic anual privind industria energetica globala, ca rezervele dovedite de petrol au crescut anul trecut la nivel mondial cu doar 6 miliarde de barili, la 1.383 miliarde de barili.In acelasi timp, productia de petrol a urcat la 82 milioane de barili pe zi, adica 29,9 miliarde de barili pentru intregul an.

Consumul mondial de petrol a crescut din nou anul trecut dupa doi ani consecutivi de declin, de la 84,7 milioane barili pe zi la 87,4 milioane barili pe zi. Astfel, consumul global de petrol a totalizat anul trecut aproape 32 miliarde de barili.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Petrol,
consum,
BP
/actualitate/petrolul-descoperit-anul-trecut-la-nivel-mondial-poate-acoperi-doar-20-din-consum-8324875
8324875
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.