Peste jumătate dintre români au probleme cu banii. Câţi mai economisesc şi la ce se aşteaptă în viitor

Postat la 10 noiembrie 2011 9 afişări

Peste jumătate dintre români afirmă că reuşesc cu greu să îşi acopere cheltuielile obişnuite, iar aproape un sfert spun că au datorii, potrivit unui studiu realizat de GfK România, care precizează că aceste informaţii sunt aproape identice cu cele colectate în octombrie 2010.

"După o vară în care încrederea românilor dădea semne de revenire, primele luni de toamnă au adus scăderea indicelui de încredere a populaţiei măsurat de Barometrul de Încredere a Consumatorului realizat de GfK. Nivelul acestui indice în luna octombrie este în linie totuşi cu media ultimului an. Dacă în octombrie 2010 aproape trei sferturi dintre români considerau că situaţia financiară a familiei lor este mai rea decât cu 12 luni în urmă, în octombrie anul acesta sunt vizibile îmbunătăţirile - numai 6 din 10 dintre cei chestionaţi manifestă acelaşi sentiment negativ", se arată într-un comunicat al companiei de cercetare de piaţă. Mai mult de jumătate dintre români (56%) spun că reuşesc cu greu să îşi acopere cheltuielile obişnuite, în vreme ce aproape un sfert spun că sunt datori (24%). Situaţia la acest capitol arată aproape identic cu luna octombrie 2010, iar variaţiile lunare din ultimul an sunt nesemnificative, potrivit sursei citate.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
economie,
romani,
cheltuieli,
studiu,
gfk
/actualitate/peste-jumatate-dintre-romani-au-probleme-cu-banii-cati-mai-economisesc-si-la-ce-se-asteapta-in-viitor-8959305
8959305
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.