Peste jumătate din locuinţele din România sunt supraaglomerate, cel mai mare nivel din UE

Autor: George Toader Postat la 12 iunie 2012 32 afişări

Mai mult de jumătate din locuinţele din România sunt supraaglomerate, cel mai înalt nivel din UE 27, faţă de o medie la nivelul comunităţii europene de sub 20%, România fiind şi ţara cu cele mai multe imobile locuite de proprietarii lor, potrivit preşedintelui Alpha Bank, Sergiu Oprescu.

Locuinţa supraaglomerată este cea în care numărul camerelor este mai mic decat numărul membrilor cu vârsta de peste 18 ani din gospodărie, iar în această situaţie se regăsesc circa 55% din casele din România, comparativ cu 17,6% la nivelul UE 27, 22% în Cehia şi în jur de 47% în Polonia, Ungaria şi Bulgaria.

O garsonieră în care locuieşte un cuplu este o locuinţă supraaglomerată, chiar dacă are sau nu copii, considerându-se că pentru un minim de confort o astfel de familie ar trebui să deţină cel puţin un apartament cu două camere (dormitor şi living room).

Cititi maim multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
locuinţe,
imobiliare,
economie
/actualitate/peste-jumatate-din-locuintele-din-romania-sunt-supraaglomerate-cel-mai-mare-nivel-din-ue-9739017
9739017
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.