Peste doua treimi dintre romani pot face fata unei scaderi cu 25% a veniturilor cel mult trei luni

Postat la 05 iulie 2010 6 afişări

Peste doua treimi dintre romani pot sa faca fata unei scaderi cu 25% a veniturilor cel mult trei luni, in conditiile in care 75% din economii se ridica la cel mult venitul lunar pe doua luni, potrivit unui studiu realizat de Institutul pentru Economie Mondiala pentru Banca Mondiala.

Salariul mediu net a scazut in mai la Institutul pentru Economie Mondiala din cadrul Academiei Romane a realizat studiul in perioada 1 - 15 mai pentru Banca Mondiala. Potrivit raportului, 49% din populatia cu varsta de peste 16 ani economiseste, iar economisirea difera semnificativ in functie de nivelul veniturilor. Motivatia pentru care romanii economisesc este legata in principal de eventualitatea aparitiei "zilelor negre" sau a unor cheltuieli neasteptate (pentru 78% din respondenti), de scopul de a creste calitatea vietii in viitor (29%) si de a lasa o mostenire copiilor (18,9%).

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/peste-doua-treimi-dintre-romani-pot-face-fata-unei-scaderi-cu-25-a-veniturilor-cel-mult-trei-luni-6496056
6496056
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.