Peste 80% dintre grecii cu credite la bănci au probleme la plata ratelor

Postat la 27 februarie 2013 16 afişări

Peste 80% dintre grecii cu împrumuturi la bănci au probleme la plata ratelor, cea mai gravă situaţie fiind înregistrată în rândul persoanelor cu venituri reduse şi familiilor cu copii, potrivit unui studiu citat de Kathimerini.

Din totalul de 1,5 milioane de gospodării cu datorii la bănci, 6% nu pot plăti deloc, în timp ce 78% se confruntă cu dificultăţi la achitarea ratelor, arată studiul realizat pentru anul 2012 de firma Public Issue.

Procentajul de 84% a crescut puternic comparativ cu 60% în 2009, înainte ca Grecia să înceapă programul de măsuri de austeritate.

Nivelul creditelor de consum cu probleme la plată se situează la 86%, iar în cazul celor pentru companii la 90%. La împrumuturile pentru repararea locuinţei, 82% din datornici afirmă cu înregistrează dificultăţi.

Cea mai mare parte a grecilor cu împrumuturi, 68%, au spus că nu au încercat să obţină o restructurare a creditelor, în timp ce 29% au reuşit să obţină noi condiţii.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
grecii,
rate,
bănci
/actualitate/peste-80-dintre-grecii-cu-credite-la-banci-au-probleme-la-plata-ratelor-10608669
10608669
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.