Peste 50% dintre cetăţenii Marii Britanii vor ieşirea ţării din Uniunea Europeană

Autor: Mihai Draghici Postat la 26 noiembrie 2015 48 afişări

Mai mult de jumătate dintre cetăţenii Marii Britanii sunt favorabili ieşirii ţării din Uniunea Europeană, arată un sondaj de opinie efectuat după atentatele din Franţa publicat de cotidianul The Independent.

Potrivit unui sondaj efectuat de Institutul ORB pe un eşantion reprezentativ de 2.000 de persoane, 52% dintre alegătorii britanici optează pentru ieşirea ţării din Uniunea Europeană, 48% fiind favorabili rămânerii în comunitatea europeană.

În cursul sondajelor similare efectuate de acelaşi institut în iunie, iulie şi septembrie, raportul opiniilor era invers.

"Este clar o consecinţă a atacurilor teroriste de la Paris", a explicat Johnny Heald, directorul Institutului ORB International.

"Multă lume consideră că baia de sânge de pe străzile din Paris este rezultatul lipsei de protecţie adecvată la frontierele Europei. Trebuie să aşteptăm pentru a vedea dacă este vorba de o reacţie de moment sau de o tendinţă de fond", a adăugat analistul.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
M.BRITANIE,
SONDAJ,
UE
/actualitate/peste-50-dintre-cetatenii-marii-britanii-vor-iesirea-tarii-din-uniunea-europeana-14899962
14899962
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.