Peste 50 de companii româneşti în topul celor mai mari firme din Europa Centrală şi de Est

Postat la 30 august 2013 48 afişări

România a urcat două locuri, pe trei, între statele din Europa Centrală şi de Est (ECE) după numărul companiilor din Top 500 al celor mai mari firme din regiune realizat de Coface, dar a rămas pe locul cinci în ceea ce priveşte valoarea cifrei de afaceri şi a profitului net realizat de acestea.

Peste 50 de companii româneşti în topul celor mai mari firme din Europa Centrală şi de Est

 "Pentru prima dată, România a eliminat Ucraina de pe podium şi a urcat de la locul cinci până la al treilea. Acest lucru poate fi explicat printr-o creştere cu 22,7% a numărului de companii şi un total de 54 de companii în clasament", se arată într-un raport al Coface.

Primele două ţări în funcţie de numărul companiilor din Top 500 sunt Polonia şi Ungaria.

Cifra de afaceri a celor 54 de companii din România aflate în topul Coface a crescut cu 10,8% anul trecut, comparativ cu 2011, la 48,55 miliarde euro, iar profitul net a urcat cu 37,7%, la 2,19 miliarde euro

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/peste-50-de-companii-romanesti-in-topul-celor-mai-mari-firme-din-europa-centrala-si-de-est-11281651
11281651
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.