Peste 200.000 de doze de vaccin Pfizer ajung luni în România

Autor: Laura Buciu Postat la 28 februarie 2021 64 afişări

Peste 200.000 de doze de vaccin Pfizer ajung luni în România

O nouă tranşă, de 214.110 doze de vaccin produs de Pfizer BioNTech vor ajunge luni în România şi vor fi livrate, pe cale aeriană, pe aeroporturile Otopeni, Cluj-Napoca şi Timişoara.

Potrivit Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţii de Vaccinare (CNCAV) luni soseşte în România o nouă tranşă de vaccin de la Pfizer BioNTech care constă în 214.110 doze.

Vaccinurile vor fi livrate pe cale aeriană, pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca şi Timişoara.

Transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră.

Vaccinurile sunt transportate în condiţii optime de siguranţă, în containere speciale, cu gheaţă carbonică şi folie etanşă.

Astfel, procesul de vaccinare continuă atât în centrele din Bucureşti, cât şi din ţară. Un număr de 60.840 de doze de vaccin rămân la Centrul Naţional de Stocare Bucureşti. La Centrul Regional de Depozitare Braşov ajung 24.570 de doze; la Centrul Regional de Depozitare Cluj - 28.080 de doze; la Centrul Regional de Depozitare Constanţa - 24.570 de doze; la Centrul Regional de Depozitare Craiova - 23.400 de doze; la Centrul Regional de Depozitare Iaşi - 28.080 doze; iar la Centrul Regional de Depozitare Timişoara - 24.570 de doze.

În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepţionate de România în tranşa curentă, cât şi în tranşele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Naţional şi centrele regionale de depozitare, prin direcţiile de sănătate publică judeţene şi cea a municipiului Bucureşti.

Potrivit CNCAV, din 27 februarie se pot programa la vaccinare cu serul Pfizer BioNTech, conform Strategiei naţionale de vaccinare împotriva COVID-19, persoanele cu boli cronice, cu vârste peste 65 de ani şi persoanele cu dizabilităţi.

Modalităţile de programare la vaccinare sunt cele deja cunoscute, respectiv individual, prin aparţinători sau prin direcţiile de asistenţă socială de la nivelul primăriilor, prin intermediul platformei electronice, a medicului de familie/curant, cât şi prin call-center, la numărul unic 021.414.44.25 sau la numerele de suport destinate fiecărui judeţ în parte, disponibile pe platforma de informare: https://vaccinare-covid.gov.ro.

Conform calendarului de livrare, următoarea tranşă de vaccin ar urma sa fie adusă în România peste o săptămână, pe 8 martie, iar la acest moment se aşteaptă confirmarea oficială în acest sens din partea firmei producătoare.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
vaccin,
pfizer,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.