Peste 10.000 de manifestanţi au cerut, la Tel Aviv, încetarea tirurilor de rachete asupra Israelului

Autor: Anna Primac Postat la 15 august 2014 31 afişări

Peste 10.000 de persoane s-au adunat joi seara la Tel Aviv, pentru a cere Guvernului israelian o soluţie durabilă în conflictul cu Hamas şi încetarea tirurilor de rachete lansate asupra Israelului, a anunţat poliţia.

Organizatorii acestei manifestaţii, aleşi locali din sudul Israelului, o regiune unde a căzut majoritatea proiectilelor lansate din Fâşia Gaza, au îndemnat la un miting apolitic de solidaritate.

"Am încredere deplină în Guvern şi armată, însă le cer, în calitate de primar al localităţii Sderot, să pună capăt acestei situaţii o dată şi pentru totdeauna", a afirmat Alon Davidi.

Totuşi, unii dintre manifestanţi au fluturat steaguri israeliene şi pancarte prin care cereau armatei să "ocupe Fâşia Gaza imediat", iar alţii îndemnau la pace cu palestinienii.

Cel puţin 2.000 de palestinieni au fost ucişi de la începutul ofensivei israeliene în Fâşia Gaza, 72 la sută dintre aceştia fiind civili, potrivit ONU.

Palestinienii şi israelienii au ajuns la un acord, miercuri seara, la Cairo, pentru a prelungi cu cinci zile o încetare a focului intrată în vigoare luni, în Fâşia Gaza. Noul armistiţiu de cinci zile va înceta marţi, la ora locală 00.01 (00.01, ora României).

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ISRAEL,
HAMAS,
CONFLICT
/actualitate/peste-10-000-de-manifestanti-au-cerut-la-tel-aviv-incetarea-tirurilor-de-rachete-asupra-israelului-13095653
13095653
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.