Perspectivele economice mondiale s-au înrăutăţit. OCDE a redus estimările economice pentru SUA şi Japonia

Postat la 08 septembrie 2011 16 afişări

Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE) a redus estimările privind creşterea economică din SUA şi Japonia şi a avertizat că băncile centrale din întreaga lume trebuie să fie pregătite să relaxeze politicile monetate dacă tendinţele negative vor continua la nivel mondial.

Economia americană va avansa cu 1,1% în trimestrul al treilea şi cu 0,4% în cel de-al patrulea , în loc de ritmul de 2,9%, respectiv 3% anticipat în luna mai, a anunţat joi OCDE într-o analiză economică interimară, citată de Bloomberg. PIB-ul Japoniei va urca cu 4,1% în trimestrul al treilea, iar în al patrulea va stagna. Germania va înregistra o creştere economică de 2,6% în actualul trimestru, urmată de un declin de 1,4% în ultimele trei luni ale anului.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
economie,
sua,
japonia,
politici monetare
/actualitate/perspectivele-economice-mondiale-s-au-inrautatit-ocde-a-redus-estimarile-economice-pentru-sua-si-japonia-8714744
8714744
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.