Perspectivele economice ale României se menţin pe primul loc în Europa Centrală şi de Est

Postat la 27 august 2011 9 afişări

Perspectivele economice ale României pe termen de şase luni s-au menţinut în august pe primul loc în Europa Centrală şi de Est (ECE), în contextul înrăutăţirii mai reduse a aşteptărilor faţă de majoritatea statelor din regiune, potrivit unui sondaj al institului ZEW.

Indicele care măsoară percepţia analiştilor pentru următoarele şase luni a scăzut cu 11 puncte, la -0,1 puncte. Pe locul al doilea s-a plasat Polonia, al cărei indice a coborât cu 12 puncte, la -15,2 puncte. Cel mai mare declin al încrederii a fost consemnat de Cehia, cu 28,9 puncte, la -31,5 puncte, urmată de Ungaria, cu 23,2 puncte, la 15,7 puncte. Toate ţările de regiunea ECE analizate au consemnat scăderi ale percepţiei analiştilor. La nivelul ECE, indicele aşteptărilor economice a pierdut 21,4 puncte şi a atins -26,4 puncte, se arată în sondajul realizat de ZEW în colaborare cu grupul austriac Erste.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
economie,
romania,
perspective,
evolutie
/actualitate/perspectivele-economice-ale-romaniei-se-mentin-pe-primul-loc-in-europa-centrala-si-de-est-8662137
8662137
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.