Persoanele declarate în incompatibilitate nu mai pot candida pentru funcţii publice timp de 3 ani

Postat la 04 iulie 2014 23 afişări

Judecătorii Curţii Constituţionale (CC) au stabilit că sintagma "aceeaşi funcţie" din articolul 25 din Legea ANI, folosită când o persoană este găsită în incompatibilitate sau în conflict de interese, se referă la toate funcţiile alese, nu doar la cea pe care a ocupat-o.

Persoanele declarate în incompatibilitate nu mai pot candida pentru funcţii publice timp de 3 ani

Prin decizia luată joi de Curtea Constituţională s-a stabilit că sintagma "aceeaşi funcţie" de la articolul 25 alineatul 2 din Legea 176/2010 privind integritatea în exercitarea funcţiilor şi demnităţilor publice se referă la orice funcţie aleasă. Astfel, interdicţia de a ocupa o funcţie eligibilă pe o perioadă de trei ani se adresează tuturor persoanelor care au obligaţia depunerii declaraţiilor de avere şi de interese.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/persoanele-declarate-in-incompatibilitate-nu-mai-pot-candida-pentru-functii-publice-timp-de-3-ani-12888180
12888180
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.