Pentru a nu creste, indemnizatia de somaj nu va mai fi legata de salariul minim

Postat la 19 noiembrie 2010 24 afişări

Guvernul s-a angajat in negocierile cu FMI ca indemnizatia de somaj sa nu mai fie calculata in raport cu nivelul salariului minim, astfel incat ajutorul acordat somerilor sa nu creasca odata cu majorarea salariala din 2011, releva scrisoarea suplimentara de intentie agreata cu institutia financiara.

Indemnizatia de somaj reprezinta 75% din salariul de baza minim brut pe tara, la care se adauga un procent cuprins intre 3 si 10% din media salariului brut pe ultimele 12 luni, in functie de stagiul de cotizare.

Pentru anul 2011, Guvernul a negociat cu Fondul Monetar International (FMI) majorarea salariului minim de la 600 la 670 lei

Scrisoarea suplimentara de intentie convenita cu FMI dupa misiunea din octombrie-noiembrie, obtinuta de MEDIAFAX, releva insa ca Guvernul s-a angajat ca indemnizatia de somaj sa nu mai fie legata de salariul minim, care urmeaza sa fie majorat.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
economie,
somaj,
salariu,
Guvern,
FMI,
majorare,
salariu minim
/actualitate/pentru-a-nu-creste-indemnizatia-de-somaj-nu-va-mai-fi-legata-de-salariul-minim-7732165
7732165
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.