Pensiile private, record istoric: fondurile Pilon II sparg pragul de 70 de miliarde de lei active pentru prima oară de la înfiinţarea sistemului, în 2008

Postat la 16 noiembrie 2020 64 afişări

Pensiile private, record istoric: fondurile Pilon II sparg pragul de 70 de miliarde de lei active pentru prima oară de la înfiinţarea sistemului, în 2008

Cele şapte fonduri de pensii private Pilon II, la care contribuie obligatoriu 7,6 milioane de salariaţi români, au încheiat luna octombrie din 2020 cu active totale de 70,2 mld. lei, record istoric, în creştere cu 8,3 mld. lei de la începutul anului în principal pe fondul revenirii unor acţiuni din portofoliu şi ca urmare a contribuţiilor trimise de salariaţii români.

Aceasta este prima lună de la înfiinţarea sistemului de pensii private Pilon II în România, adică din 2008 încoace, când activele acestor fonduri sparg pragul de 70 mld. lei.

Astfel, cele mai recente date publicate luni de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) şi analizat de ZF arată că Pilon II a avut în octombrie a şaptea lună consecutivă de creştere. De la începutul anului, în termeni procentuali, activele Pilon II au urcat cu 13%.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
active,
istoric,
record

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.