Pensiile private, mai profitabile in 2009 decat depozitele la banci

Postat la 07 ianuarie 2010 10 afişări

Cele 12 fonduri de pensii private obligatorii au obtinut anul trecut randamente intre 10 si 19,4%, comparativ cu dobanzile medii bancare de 12%.

Cei aproximativ cinci milioane de salariati care vor avea o pensie privata obligatorie au obtinut anul trecut un randament mediu de circa 18%, mai mare decat nivelul mediu al dobanzilor din acest an, de 12-13%. Spre comparatie, cine a investit anul trecut in titluri de stat a avut un profit mediu de 10%. La sfarsitul anului trecut existau nu mai putin de 12 fonduri de pensii private obligatorii, care au obtinut randamente intre 10 si 19,4%. Pe de alta parte, datele Asociatiei pentru Pensiile Administrate Privat din Romania (APAPR) arata ca sute de mii de conturi de pensii private obligatorii sunt goale sau au doar sume derizorii.

Cititi materialul intreg pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

/actualitate/pensiile-private-mai-profitabile-in-2009-decat-depozitele-la-banci-5281095
5281095
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.