Pensia de stat s-ar putea să nu mai existe pentru tine

Postat la 23 iulie 2020 1226 afişări

Pensia de stat s-ar putea să nu mai existe pentru tine

Criza COVID-19 a făcut să avem cu 36.000 mai mulţi pensionari decât angajaţi, conform ZF

În ianuarie, România avea cu 40.000 mai mulţi salariaţi decât pensionari, record în ultimii 20 de ani. Analiştii economici avertizează că pensia publică nu va mai exista pentru noi şi că ar trebui să îţi pui bani deoparte

În luna ianuarie, Ziarul Financiar a semnalat că, pentru prima dată în 20 de ani, în România, numărul salariaţilor depăşea cu 40.000 numărul pensionarilor. În aprilie, criza a inversat trend-ul pozitiv. Avem cu 36.000 mai mulţi pensionari decât persoane active pe piaţa muncii.

Pe lângă numărul mare de şomeri din ultimele luni, Adrian Codirlaşu, analist economic spune că această situaţie s-a creat şi din cauza celor care au preferat ca, în loc să intre în şomaj, să se pensioneze, deoarece aveau acest drept.

Mai mult decât atât, conform unui studiu realizat de echipa lui Adrian Codirlaşu, diferenţa va fi din ce în ce mai mare, iar generaţiile tinere vor avea de suferit. Singura soluţie pentru a avea fonduri suficiente la pensie ar fi să economiseşti

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
pensie,
refuz,
pensionari,
criza

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.