Patru ţări europene vor înăsprirea luptei împotriva fraudelor sociale comise de imigranţi

Postat la 25 aprilie 2013 52 afişări

Miniştrii de Interne german, austriac, britanic şi olandez au cerut Uniunii Europene înăsprirea luptei împotriva fraudei cu ajutoare sociale pentru imigranţi în cadrul UE, într-o scrisoare a cărei copie a fost obţinută joi de AFP.

 Concret, cei patru miniştri au cerut preşedinţiei irlandeze a UE să se poată interzice accesul pe teritoriul unei ţări al cetăţenilor UE, care beneficiază de libertatea de circulaţie, în cazul în care aceştia au comis o fraudă cu ajutoare sociale.

Numeroase oraşe europene "suportă povara considerabilă impusă de unii imigranţi din alte ţări membre", scriu cei patru miniştri.

"Aceşti imigranţi se folosesc de oportunităţile oferite de libertatea de circulaţie fără a îndeplini condiţiile prevăzute de exercitarea acestui drept", consideră ei.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/patru-tari-europene-vor-inasprirea-luptei-impotriva-fraudelor-sociale-comise-de-imigranti-10798089
10798089
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.