Patronul Alistar Security şi alte şapte persoane, arestaţi în dosarul de evaziune de trei milioane de euro

Autor: Andrei Dumitrescu Postat la 30 aprilie 2015 65 afişări

Tribunalul Bucureşti a decis arestarea preventivă pentru 30 de zile a patronului Alistar Security, Dan Alistar, şi a celorlalţi şapte inculpaţi reţinuţi în dosarul de evaziune şi spălare de bani, cu prejudiciu de aproximativ trei milioane de euro.

Instanţa a admis astfel cererea procurorilor Parchetului Tribunalului Bucureşti, care marţi i-au reţinut pe Dan Alistar, pe nepoata acestuia, Melania Alistar, precum şi pe Carmen Nicolae, Cătălin Bogdan, Temistocle Bejan, Ionel Popa, Aziz Ciftci şi Nicolae Iosub.

Decizia poate fi contestată la Curtea de Apel Bucureşti, care va decide definitiv dacă cei opt inculpaţi vor rămâne în arest, vor fi arestaţi la domiciliu sau vor fi cercetaţi în libertate, sub control judiciar.

Patronul firmei Alistar Security şi alte 57 de persoane au fost ridicaţi, marţi, cu mandat de aducere, după ce poliţiştii bucureşteni au descins la 75 de adrese din Bucureşti şi din opt judeţe, într-un dosar în care se fac cercetări pentru evaziune fiscală şi spălare de bani.

Prejudiciul produs în acest fel bugetului de stat a fost estimat la aproximativ trei milioane de euro, iar suma totală spălată prin circuitul evazionist se ridică la aproximativ 10 milioane de euro.

Surse din rândul anchetatorilor au declarat, pentru MEDIAFAX, că patronul firmei de pază ar fi folosit mai multe firme "fantomă", care ar fi prestat servicii fictive pentru Alistar Security, pe care societatea le-ar fi achitat doar în acte, astfel încât să îşi poată deduce TVA.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ALISTAR,
REŢINERE,
EVAZIUNE
/actualitate/patronul-alistar-security-si-alte-sapte-persoane-arestati-in-dosarul-de-evaziune-de-trei-milioane-de-euro-14182078
14182078
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.