Parlamentul European: Statele din zona euro nu mai pot ignora avertismentele CE pe politici bugetare

Postat la 28 septembrie 2011 10 afişări

Statele din zona euro nu vor mai putea să ignore avertismentele Comisiei Europene privind corectarea politicilor lor bugetare, conform pachetului de legi privind guvernanţa economică adoptat, miercuri, de Parlamentul European.

Conform unui comunicat al PE, noua legislaţie măreşte transparenţa, cere mai multă responsabilitate din partea statelor şi ameliorează calitatea şi corectitudinea statisticilor, asigurându-se că acestea sunt colectate independent. Potrivit sursei citate, votul în plen a fost strâns, grupurile de centru-stânga abţinându-se sau votând împotriva unor părţi ale acordului, temându-se că pachetul se concentrează prea tare pe corectarea bugetară în detrimentul creşterii economice şi ocupării forţei de muncă. Partea privind dezechilibrele macroeconomice a obţinut o majoritate largă, deoarece grupurile de centru-stânga consideră că acordul a găsit echilibrul potrivit între indicatorii economici şi dimensiunea socială.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
economie,
zona euro,
criza,
datorii,
politici
/actualitate/parlamentul-european-statele-din-zona-euro-nu-mai-pot-ignora-avertismentele-ce-pe-politici-bugetare-8812441
8812441
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.