Parlamentul European a aprobat cu un vot masiv aderarea Romaniei la Spatiul Schengen

Postat la 08 iunie 2011 16 afişări

Plenul Parlamentului European a aprobat in aceasta dupa-amiaza, cu un vot masiv, aderarea Romaniei si a Bulgariei la Spatiul Schengen - 487 voturi "pentru", 77 de voturi "impotriva" si 29 abtineri.

Maine Consiliul Justitie si Afaceri Interne, JAI, (ministrii de interne si ai justitiei din statele UE) vor dezbate aderarea Romaniei si a Bulgariei - situatia fiind aici departe de a fi linistitoare, pentru ca este suficient ca o singura tara sa se opuna pentru ca aderarea sa fie blocata.

Ce poate face JAI este sa ofere un calendar si o recomandare a acestei aderarii. In JAI sunt cateva tari care s-ar putea opune aderarii celor doua tari - Danemarca, Germania, Olanda, posibil si Franta - caz in care subiectul va fi inchis in aceasta vara. Un vot in JAI in favoarea aderarii ar trimite subiectul pe masa Consiliului European de vara (sefii de state si de guverne din UE care au ultimul cuvant). Un vot negativ ar amana cel putin pana in toamna discutarea acestui subiect.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Parlamentul European,
Schengen,
vot
/actualitate/parlamentul-european-a-aprobat-cu-un-vot-masiv-aderarea-romaniei-la-spatiul-schengen-8324457
8324457
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.