Parlamentul din Cipru va discuta vineri un plan pentru restructurarea sectorului bancar

Postat la 22 martie 2013 13 afişări

Parlamentul din Cipru va discuta vineri un plan pentru reformarea sectorul bancar şi impunerea de pierderi depozitelor mari, după ce joi Banca Centrală Europeană (BCE) a avertizat că în lipsa unui sprijin de la UE şi FMI va tăia accesul instituţiilor de credit cipriote la lichiditate de urgenţă.

Parlamentul din Cipru va discuta vineri un plan pentru restructurarea sectorului bancar

 Legislativului i se va cere să aprobe restructurarea Laiki, a doua mare instituţie de credit a ţării, a declarat guvernatorul băncii centrale din Cipru, Panicos Demetriades, citat de Financial Times. Astfel Laiki va fi scindată între o bancă "bună" şi una "neperformantă", urmând ca depozitele mari să sfârşească în a doua, a spus el.

"Sistemul bancar are nevoie de restructurare, altfel va intra în faliment, iar aceasta trebuie făcută imediat. Prin stabilirea acestui cadru legal, vor fi impuse măsuri de restructurare asupra Laiki, astfel încât să se afle în poziţia de a continua să ofere servicii bancare clienţilor", a afirmat guvernatorul.

Depozitele de până la 100.000 de euro vor fi garantate, iar locurile de muncă vor fi menţinute.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/parlamentul-din-cipru-va-discuta-vineri-un-plan-pentru-restructurarea-sectorului-bancar-10683712
10683712
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.