Parlamentarii trebuie să se înveţe cu „austeritatea“: banii pentru cazare scad de la 1.650 euro la 900 de euro pe lună

Autor: Iulian Anghel, Ioan Dornescu Postat la 17 ianuarie 2013 15 afişări

Creşterea cu peste 20% a numărului de parlamentari ai actualei legislaturi, comparativ cu legislatura 2008-2012 îi obligă pe cei 588 deputaţi şi senatori să se mulţumească cu mai puţini bani, în condiţiile în care guvernul a anunţat că nu va majora sumele alocate Parlamentului.

Creşterea cu peste 20% a numărului de parlamentari ai actualei legislaturi, comparativ cu legislatura 2008-2012 îi obligă pe cei 588 deputaţi şi senatori să se mulţumească cu mai puţini bani, în condiţiile în care guvernul a anunţat că nu va majora sumele alocate Parlamentului. Astfel că, dacă unui parlamentar îi erau alocaţi în trecut 7.500 de lei (1.650 euro) pentru cazare acesta va trebui să se mulţumească acum cu 4.000 de lei (900 de euro), iar aceşti bani vor fi obţinuţi în baza unei declaraţii că nu deţine o locuinţă în Bucureşti sau în Ilfov. Fiecare parlamentar din provincie va putea opta dacă cu aceşti bani va sta la hotel sau îşi va închiria un apartament. Plenul reunit al celor două camere va decide luni dacă va modifica statutul deputaţilor şi senatorilor astfel încât să poată fi adoptate aceste economii, pentru că statutul fixează beneficiile parlamentarilor. Soluţia la care se va ajunge nu este ştiută, dar preşedintele Comisiei de buget a Camerei, liberalul Dan Radu Ruşanu, a dat asigurări că măsura a fost agreată de şefii grupurilor parlamentare.

Mai multe pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
parlamentari,
austeritate,
bani,
cazare
/actualitate/parlamentarii-trebuie-sa-se-invete-cu-austeritatea-banii-pentru-cazare-scad-de-la-1-650-euro-la-900-de-euro-pe-luna-10480176
10480176
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.