Parlamentari eleni: Germania datorează Greciei 54 mld. euro pentru un împrumut din timpul războiului

Postat la 04 februarie 2012 9 afişări

Aproape o zecime din cei 300 de membri ai Parlamentului de la Atena au cerut discutarea problemei unui împrumut luat de Germania în cel de-Al Doilea Război Mondial de la guvernul Greciei, ţară aflată atunci sub ocupaţie nazistă, datoria fiind estimată la 54 miliarde de euro, fără dobânzi.

De asemenea, parlamentarii solicită şi acordarea unor reparaţii pentru victimele atrocităţilor comise de nazişti şi a valorilor furate, potrivit Athens News. Parlamentarii vor ca această chestiune să fie discutată în prezenţa miniştrilor de Finanţe, de Extene, Apărării şi Justiţiei, dar şi a reprezentanţilor părţilor interesate. Semnatarii doresc ca Parlamentul să adopte o poziţie clară asupra chestiunii, pe care o descriu ca "o problemă naţională crucială".

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
grecia,
presiuni,
germania,
zona euro,
datorii
/actualitate/parlamentari-eleni-germania-datoreaza-greciei-54-mld-euro-pentru-un-imprumut-din-timpul-razboiului-9205175
9205175
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.