Parisul raspunde ONU ca "respecta cu scrupulozitate" legile privind romii

Postat la 27 august 2010 18 afişări

Franta "respecta cu scrupulozitate legislatia europeana" si "angajamentele sale internationale" privind romii, a declarat vineri Ministerul francez al Afacerilor Externe, in raspuns la un apel al ONU de a "evita" expulzarile colective.

"In privinta romilor, Franta respecta cu scrupulozitate legislatia europeana, precum si angajamentele sale internationale in privinta drepturilor omului" a afirmat Bernard Valero, purtatorul de cuvant al ministerului, intr-un comunicat.

Recunoscand ca romii romani si bulgari dispun, in calitate de cetateni ai Uniunii Europene, de "libertate de circulatie si de drept de sedere pe teritoriul statelor membre", el aminteste ca acest lucru nu le ofera "un drept neconditionat de sedere".

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
international,
ONU,
Paris,
romi,
legi,
MAE
/actualitate/parisul-raspunde-onu-ca-respecta-cu-scrupulozitate-legile-privind-romii-7046868
7046868
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.