Parisul fără chioşcuri este ca Parisul fără Turnul Eiffel

Autor: Ştefan Stan Postat la 22 aprilie 2013 19 afişări

“Parisul fără chioşcuri este ca Parisul fără Turnul Eiffel, ca Londra fără cabinele de telefon roşii, sau ca New York-ul fără taxiurile galbene”, scrie Le Figaro.

Parisul fără chioşcuri este ca Parisul fără Turnul Eiffel

“Parisul fără chioşcuri este ca Parisul fără Turnul Eiffel, ca Londra fără cabinele de telefon roşii, sau ca New York-ul fără taxiurile galbene”, scrie Le Figaro.

Pentru 81% dintre parizieni, chioşcurile, în acelaşi fel precum coloanele Morris, sunt emblematice pentru capitală, conform unui sondaj realizat de Harris Inveractie pentru MediaKiosk, care gestionează întreţinerea a peste 400 de amplasamente. 

Din 2005, gestiunea chioşcurilor a fost încredinţată Mediakiosk. De când au preluat managerierea, numărul chioşcurilor a crescut considerabil. “Dacă în 2004 erau decât 266 de chioşcuri, acum sunt 340, desfăşurate în cele 400 de amplasamente disponibile”, a declarat Jean Paul Abonnenc, director MediaKiosk.

Vânzarea de ziare nu este însă suficientă pentru a asigura traiul “chioşcurilor”. Primăria oraşului a autorizat vânzătorii să comercializeze şi suveniruri, băuturi şi umbrele. Pentru a diversifica oferta comercială, primăria din Paris a căutat să găsească un produs special, vândut doar în cadrul chioşcurilor, alegere care s-a concretizat într-o gamă de papetărie numită “Spune-mi Paris”.  Începând de la jumătatea lunii mai, vom putea găsi în chioşcuri mici carnete şi cărţi poştale ilustrate cu imagini representative pentru Paris.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
francezi,
paris
/actualitate/parisul-fara-chioscuri-este-ca-parisul-fara-turnul-eiffel-10780706
10780706
comments powered by Disqus

ALEPH STORY: Dezvoltatorii vor lua în vizor hotelurile vechi pentru a le demola şi pentru a dezvolta hoteluri şi blocuri noi. O discuţie cu Dana Ciriperu, Ziarul Financiar şi Dan Pavel, editor-prezentator ŞTIU

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.