Pandemia îngenunchează chiar şi Suedia, altă dată un model pentru Europa: Se conturează o criză a personalului medical din cauza presiunii enorme asupra spitalelor

Autor: Alex Ciutacu Postat la 15 decembrie 2020 58 afişări

Pandemia îngenunchează chiar şi Suedia, altă dată un model pentru Europa: Se conturează o criză a personalului medical din cauza presiunii enorme asupra spitalelor

Stockholm, capitala Suediei, ia în considerare oprirea temporară a serviciilor medicale non-esenţiale pentru a debloca resursele necesare în gestionarea pandemiei şi a creşterii constante a numărului de cazuri de infectare Covid-19, potrivit Bloomberg.

Propunerea, care ar urma să se aplice până la finalul lunii ianuarie, va fi discutată astăzi de autorităţi, a declarat Bjorn Eriksson, directorul Serviciilor Medicale şi de Sănătate pentru regiunea Stockholm.

Redistribuirea personalului ar putea ajuta Suedia să depăşească momentul dificil în care se regăseşte din cauza pandemiei. Rata de ocupare în secţiile de ATI din regiunea era „de peste 100%”, luni, a subliniat Eriksson.

Aproape toate spitalele regionale din Suedia se confruntă cu o criză a personalului medial, conform Swedish Radio.

Spitalele universitare din toată ţara, cu excepţia Norrland University Hospital, nu mai au destui angajaţi disponibili pentru a oferi sprijin medical cazurilor grave de Covid-19, potrivit radioului.

Suedia se confruntă cu un al doilea val al pandemiei mult mai dur decât estimau autorităţile. Premierul suedez Stefan Lofven a criticat eşecul autorităţilor responsabile cu sănătatea în ceea ce priveşte pregătirea pentru al doilea val.

Săptămâna trecută, sistemul de sănătate din Stockholm a fost la un pas de a fi îngenuncheat, în contextul în care capacitatea ATI era ocupată în proporţie de 99%. De atunci, autorităţile locale au ridicat nivelul de alertă la a doua treaptă, din trei disponibile, ceea ce permite o redistribuire forţată a angajaţilor din sistemul medical pentru a adresa urgenţa sanitară.

Marţi, Suedia a înregistrat 651 de cazuri per 100.000 de locuitori în ultimele 14 zile, în comparaţie cu un nivel de 527 în Danemarca şi 98 în Norvegia, potrivit datelor OMS.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
suedia,
pandemie,
medici,
personal,
spitale,
cauza,
criza

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.