Până şi băncile britanice îşi mută o parte din birouri în Paris pe fondul Brexitului

Autor: Alex Ciutacu Postat la 10 august 2018 81 afişări

Până şi băncile britanice îşi mută o parte din birouri în Paris pe fondul Brexitului

În timp ce Marea Britanie se pregăteşte de ieşirea din Uniunea Europeană în luna martie a anului viitor, HSBC a anunţat luni că va muta şapte birouri din Londra în Paris la începutul lui 2019, potrivit France24.

Cea mai mare bancă britanică şi europeană, HSBC, a anunţat aceste schimbări în cadrul unei declaraţii transmise de subsidiara franceză, la câteva ore după ce a prezentat rezultatele trimestriale.

Cele şapte birouri acoperă activităţile băncii în Italia, Spania, Olanda, Belgia, Luxembourg, Republica Cehă şi Irlanda. Aceste activităţi vor fi transferate de la subsidiara HSBC Bank din Londra către subsidiara HSBC France.

Fără a menţiona explicit Brexitul, declaraţia HSBC menţionează „ajustarea activităţilor” în lumina „evoluţiei politicilor şi reglementărilor în Europa”.

Sectorul financiar din Marea Britanie – care reprezintă 11% din economie – are multe de pierdut pe fondul Brexitului.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
marea britanie,
birouri,
mutare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.