Pământul se încălzeşte într-un ritm fără precedent în ultimul mileniu

Postat la 04 septembrie 2016 307 afişări

Pământul se încălzeşte într-un ritm fără precedent în ultimul mileniu

Înregistrările temperaturilor de la anul 1800 încoace arată că în ultimii zeci de ani, încălzirea s-a accelerat într-un ritm nemaivăzut de 1.000 de ani.

Este foarte greu de crezut că vom reuşi să menţinem încălzirea globală în limita agreată de naţiuni anul trecut, afirmă Gavin Schmidt, un om de ştiinţă din cadrul NASA, conform The Guardian.

Deja anul acesta temperatura medie globală a crescut cu 1,38 grade Celsius faţă de cea din secolul XIX, apropiindu-se periculos de mult de limita maximă stabilită, de 1,5 grade Celsius, agreată printr-un acord semnat anul trecut la Paris, scrie Rador.

Iulie a fost cea mai fierbinte lună de când se măsoară temperaturile. De altfel, fiecare lună, începând cu octombrie 2015, a venit cu un nou record. Chiar dacă măsurătorile nu se fac de foarte multă vreme, mostrele de gheaţă analizate şi sedimentele arată că Pământul nu a mai trecut printr-un proces de încălzire atât de accentuată în ultimul mileniu.

Ce s-a întâmplat în ultimii 30 de ani este fără precedent, explică Gavin Schmidt, director al Institutului Goddard pentru Studii Spaţiale, în cadrul NASA. „Este fără precedent în 1.000 de ani. Nu există nicio perioadă care să fi trecut prin acest trend (…)”, a mai spus omul de ştiinţă.

Cititi mai multe pe www.descopera.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
pamant,
trecut,
limitare,
nasa,
stiinta,
temperaturi,
accelerare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.