Pact pe fata sau anticipate

Postat la 27 martie 2007 45 afişări

Presedintele Traian Basescu a trimis o scrisoare partidelor parlamentare prin care le cere sa aleaga intre formarea unei majoritati care sa-si asume guvernarea si alegeri anticipate.

Presedintele Traian Basescu a trimis o scrisoare partidelor parlamentare prin care le cere sa aleaga intre formarea unei majoritati care sa-si asume guvernarea si alegeri anticipate. Scrisoarea a fost interpretata ca un fel de concluzie a consultarilor politice pe care presedintele le-a avut cu partidele (cu exceptia PRM) la Palatul Cotroceni.

 

"Nicio guvernare nu este democratica daca raportul Guvern-Parlament este discontinuu si netransparent" - se spune in scrisoarea lui Basescu. Ca atare, o prima solutie ar fi, in opinia sa, formarea unei majoritati care sa-si asume guvernarea. Aceasta ar insemna ca Guvernul sa solicite un vot de incredere Parlamentului. A doua solutie ar fi organizarea de alegeri anticipate - ceea ce ar transfera electoratului responsabilitatea de a decide structura politica viitoare.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Actualitate
/actualitate/pact-pe-fata-sau-anticipate-2512489
2512489
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.