Pachetul telecom neadecvat costa o firma pana la 300.000 de euro in plus pe an

Autor: Anca Arsene-Barbulescu Postat la 16 decembrie 2010 13 afişări

Un abonament de telefonie neadaptat necesitatilor unei companii poate insemna costuri suplimentare de pana la 300.000 de euro in fiecare an, potrivit unei analize realizate de Lasting Software.

Costul de 300.000 de euro in plus la factura totala dintr-un an ar putea fi insa redus daca firma face o analiza a necesitatilor si defineste profilul de comunicare al companiei, putand astfel alege un pachet de servicii mai adaptat nevoilor.

Posibilitatea de a analiza apelurile între diferite reţele, atât prin prisma volumului cât şi prin cea a costurilor, evidenţa transparentA a abonamentelor şi liniilor nefolosite, vizualizarea exceselor si accesul la instrumente care permit compararea obiectivA a diverselor oferte, sunt doar câteva dintre facilitAţile pentru care multinaţionalele şi companiile cu birouri in mai multe orase din tara solicitA frecvent optimizarea pachetelor de telefonie.

"Concret, optimizarea pachetului de telefonie înseamnA: identificarea şi eliminarea liniilor telefonice fArA trafic, renegocierea tarifelor cu operatorii de telefonie în conformitate cu modelul de comunicare a companiei şi alocarea corespunzAtoare a bugetelor, în funcţie de cerinţele fiecArui departament, pe funcţii şi chiar pentru fiecare angajat în parte", spune Dan Pascu, directorul de solutii IT Lasting Software. El da drept exemplu o institutie bancara cu peste 3.000 de angajati care, prin astfel de metode, a reusit sa-si diminueze costurile anuale de telefonue cu 300.000 de euro. Tot o institutie bancara cu 240 de agentii a redus costurile cu convorbirile telefonice catre retele mobile, care insemnau in jur de 30% din volum si 65% din factura telefonica, cu 90.000 de euro.

Reducerile obţinute printr-o acţiune de optimizare a abonamentelor variazA între 20% şi 50% din factura lunarA, sectoarele cu cele mai importante optimizAri ale costurilor de telefonie fiind bAncile, administraţia publicA şi producţia.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
telecom,
firma,
abonament
/actualitate/pachetul-telecom-neadecvat-costa-o-firma-pana-la-300-000-de-euro-in-plus-pe-an-7822186
7822186
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.