(P) Nu este o afacere bună să ignorăm căpuşele

Postat la 30 iunie 2021 104 afişări

(P) Nu este o afacere bună să ignorăm căpuşele

Oricât de benefice ar fi pentru sănătate, ieşirile în parc sau la picnic, drumeţiile, grădinăritul sau joggingul în aer liber pot ascunde riscuri la care nu ne-am fi aşteptat vreodată.

Ce ar trebui să avem în vedere înainte de aventurile în natură?

În primul rând, trebuie să ştim că în natură ne aşteaptă căpuşele, un pericol care nu se vede cu ochiul liber. Iar acestea aduc cu ele o serie de complicaţii care se văd cu ochiul liber.

Vedeţi video aici. 

Pe lângă boală Lyme, ele mai pot transmite şi encefalita de căpuşă. Aceasta este o boală infecţioasă mai puţin cunoscută, pentru care nu există un tratament specific.

Encefalita de căpuşă se transmite prin muşcătura unei căpuşe infectate cu virusul encefalitei de căpuşă şi evoluează în două faze. În prima etapă, boala seamănă cu o gripă: febră moderată, oboseală, dureri de cap. În cea de-a doua, cea neurologică, simptomele sunt mai grave: febră mare, cefalee, redoare de ceafă, greaţă, ameţeli, confuzie şi somnolenţă.

Primele semne pot apărea în 7 – 14 zile de la muşcătură şi durează de la 2 până la 7 zile.

Pentru a afla mai multe informaţii despre cum putem ne putem feri de infectare, dar şi despre opţiunea vaccinării, este recomandat să ne adresăm medicului de familie. De asemenea, ne putem informa şi pe www.desprecapuse.ro.

În plus, atunci când ieşim în natură, ar trebui să avem grijă la câteva aspecte.

E bine să ne ferim de zonele unde căpuşele sunt prezente, să purtăm mâneci şi pantaloni lungi şi să ne verificăm periodic de căpuşe. De asemenea, este indicat să avem la îndemână un spray anti-insecte şi o pensetă, dar şi să ne informăm care sunt zonele cu risc ridicat de infecţie.

Viza ANMDM nr 9799E/06.07.2020

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
refuz,
afaceri,
asteptare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.