(P) Microsoft Project Protect: Cum protejăm siguranţa copiilor în mediul online

Postat la 26 iunie 2020 44 afişări

(P) Microsoft Project Protect: Cum protejăm siguranţa copiilor în mediul online

Microsoft s-a angajat pe termen lung în ceea ce priveşte protecţia online a copiilor. A  dezvoltat şi partajat tehnologii cum ar fi PhotoDNA şi investeşte  în cercetări pentru a înţelege mai bine problema, participă la acţiuni colective şi încearcă  să educe  consumatorii în ceea ce priveşte securitatea copiilor în mediul online. Acest aspect nu va fi rezolvat de o singură companie şi trebuie să lucrăm împreună ca industrie şi în ansamblul societăţii.

Microsoft este membru fondator al Coaliţiei Tehnologice din 2006, însă lumea s-a schimbat de atunci. Tehnologia a progresat şi a existat o explozie de noi servicii şi companii de internet pe tot globul, incluzând streaming video mobil şi online. Numărul de persoane online - peste 4,5 miliarde în 2020 – este o provocare în plus în menţinerea siguranţei pe internet. Drept urmare, instrumentele tehnologice pentru detectarea şi raportarea conţinutului de abuz şi exploatare a copiilor au devenit mai sofisticate, dar acelaşi lucru s-a întâmplat şi cu formele de abuz care trebuie prevenite şi eradicate..

Microsoft s-a alăturat companiilor de tehnologie de top şi a anunţat Project Protect, o viziune strategică pentru viitorul Coaliţiei Tehnologice, axată pe cinci domenii cheie:

  • Inovaţie tehnologică: Compania  este mândră să contribuie la această luptă cu tehnologii importante precum PhotoDNA şi o tehnică de detecţie a ademenirii copiilor şi recunoaşte importanţa accelerării dezvoltării şi utilizării tehnologiei inovatoare, interoperabile, în abordarea noilor vectori de abuz.
  • Acţiune colectivă: Convocarea companiilor tehnologice, guvernelor şi societăţii civile pentru a crea o abordare holistică spre soluţionarea acestei probleme. Cu toţii avem un rol de jucat şi colaborarea trebuie să fie un catalizator pentru un angajament mai profund. Eforturile Microsoft  recente includ elaborarea unei serii de anunţuri publice orientate pentru a ajuta părinţii, tutorii şi copiii să rămână în siguranţă acasă - şi online - în perioada provocatoare COVID-19.
  • Cercetare independentă: Compania finanţează cercetări alături de Parteneriatul pentru stoparea violenţei împotriva copiilor, pentru a promova o înţelegere colectivă a experienţelor şi tiparelor de exploatare şi abuzuri online şi pentru a învăţa din eforturile eficiente de prevenire, descurajare şi combatere a acestora.
  • Schimbul de informaţii şi cunoştinţe: Abuzul începe adesea pe o platformă şi migrează către celelalte. Facilitând schimbul de informaţii şi expertiză între companii, cu ajutorul Project Protect  se poatecreşte capacitatea de a răspunde acestor provocări şi astfel  sprijini companiile mici şi mijlocii să accelereze lupta.
  • Transparenţă şi responsabilitate: Creşterea responsabilităţii şi consecvenţei în întreaga industrie prin raportarea exploatării sexuale a copiilor şi a conţinutului legat de abuzuri pe platformele şi serviciile membre. Acest lucru se va realiza împreună cu WePROTECT Global Alliance

Aceste zone de interes sunt rezultatul unor cercetări şi consultări semnificative ale experţilor, efectuate de companiile membre ale Coaliţiei Tehnologice, precum şi al lucrurilor pe care Microsoft le-a învăţat în combaterea acestei probleme pe platformele companiei. Microsoft aşteaptă cu nerăbdare să contribuie în aceste domenii, alături de celelalte companii, în moduri care produc rezultate reale.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
copii,
online

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.