(P) Ce brand de TV Smart să aleg?

Postat la 25 februarie 2021 70 afişări

(P) Ce brand de TV Smart să aleg?

Vrei să cumperi un TV Smart şi nu ştii care brand este mai bun? Iată recomandările noastre şi care sunt avantajele şi dezavantajele fiecărui mare producător.

Televizoarele inteligente sunt disponibile la toţi producătorii importanţi, inclusiv LG, Panasonic, Samsung şi Sony, dar fiecare are propriile sale puncte forte şi puncte slabe.

TV Smart Samsung

Platforma Smart TV Samsung Tizen a evoluat de la lansarea sa în 2015 într-una dintre cele mai bune de pe piaţă. Acestea fiind spuse, în timp ce celelalte mărci de televiziune majore au încorporat servicii precum Freeview Play şi YouView (ghiduri încorporate de programe electronice inteligente), Samsung a mers contra curentului.

Platforma de televiziune inteligentă Samsung este uşor de utilizat, deşi deplasarea este puţin mai dificilă la televizoarele cu telecomanda standard. Un TV Smart Samsung mai scump vine cu o telecomandă cu comandă vocală - aceasta a fost supranumită „One Remote” pentru ultimele modele. Deşi îi lipseşte un indicator sensibil la mişcare pe care îl vedem de la alţi producători, One Remote poate controla dispozitivele compatibile ataşate la televizor, cum ar fi bare de sunet şi playere Blu-ray, făcându-l un fel de telecomandă universală.

În 2019, Samsung şi-a încorporat software-ul SmartThings. Această tehnologie inteligentă pentru casă îţi oferă controlul dispozitivelor inteligente, cum ar fi becurile şi termostatele de pe televizor.

Bixby, răspunsul Samsung la Amazon Alexa şi Google Assistant, este acum implicit la comenzile vocale de pe televizoarele Samsung. Funcţiile avansate pe care le aduce Bixby includ căutarea de filme şi emisiuni TV cu anumiţi actori, verificarea vremii şi răspunsul la întrebări. Unele TV Smart Samsung vor avea încorporate Alexa şi Google Assistant, astfel încât utilizatorii vor putea alege între cele două.

TV Smart LG

Platforma smart TV a LG se numeşte webOS. Dispune de o bară „lansator” în partea de jos a ecranului, care îţi permite să intri rapid în lucruri precum ghidul TV, aplicaţii sau browserul web. Poţi personaliza lansatorul cu serviciile tale preferate trăgându-le şi plasându-le în ordinea dorită.

Spre deosebire de televizoarele Samsung, modelele de TV Smart LG beneficiază şi de Freeview Play. Acest software combină funcţiile TV de catch-up cu ghidul electronic de programe, astfel încât să poţi vedea ce emisiuni apar şi ce s-ar putea să fi ratat dintr-un meniu.

La fel ca Samsung, LG oferă două tipuri de telecomandă - o versiune standard şi una cunoscută sub numele de telecomandă „Magic”, cu un cursor mobil pe ecran pentru a face clic pe aplicaţii şi pictograme. Este minunată pentru funcţiile de televiziune inteligentă şi acolo unde anterior era inclusă gratuit doar pe televizoarele mai scumpe, marea majoritate a televizoarelor LG de după 2019 acceptă telecomanda Magic.

Software-ul ThinQ de la LG îţi permite să controlezi alte aparate LG compatibile ThinQ de pe televizor. Cu dispozitivele potrivite, poţi primi alerte pe televizor atunci când maşina de spălat şi-a terminat ciclul sau când temporizatorul a ajuns la final la cuptor. Comenzile vocale continuă să devină mai avansate. Poţi căuta conţinut cu actori şi regizori specifici, iar televizoarele recomandă conţinut pe baza acestor căutări. Doar telecomanda Magic are microfon încorporat pentru control vocal.

TV Smart Sony

Sony foloseşte EPG-ul inteligent YouView. Aceasta oferă acces la întreaga gamă de aplicaţii de catch-up. Folosind YouView, poţi, de asemenea, întrerupe, înregistra şi derula înapoi şi accesa unele canale HD şi Ultra HD.

Platforma Sony TV Smart este alimentată de Android TV, serviciul dezvoltat de Google. Nu este la fel de uşor de utilizat ca Samsung şi LG, dar este o interfaţă simplă şi curată, genul la care te-ai aştepta de la Google.

Sony a păstrat lucrurile tradiţionale în ceea ce priveşte telecomenzile. Telecomanda care vine cu televizoarele Sony de ultimă generaţie are un sistem de introducere vocală a textului, dar în caz contrar seamănă cu o telecomandă tradiţională. Nu există un cursor controlat de mişcare care ar putea facilita navigarea pe platforma de televiziune inteligentă. Telecomenzile sunt simple, dar unele au un microfon încorporat care îţi permit să controlezi anumite aspecte ale televizorului cu vocea.

TV Smart Panasonic

Serviciul TV Smart Panasonic este alimentat de Firefox, popularul browser web. Principalul său accent este personalizarea, cu un ecran de pornire pe care îl poţi personaliza cu aplicaţiile preferate şi cele mai utilizate. Freeview Play este o caracteristică standard pe un TV Smart Panasonic. Acest ghid electronic inteligent de programe seamănă mult cu YouView (care poate fi găsit pe televizoarele Sony), facilitând accesul la servicii de catch-up.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
brand

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.