(P) Când lansează Apple un nou MacBook Pro şi de ce merită să aşteptaţi

Postat la 19 iulie 2021 98 afişări

(P) Când lansează Apple un nou MacBook Pro şi de ce merită să aşteptaţi

Zvonurile au sugerat de mult că Apple lucrează la o nouă versiune de MacBook Pro cu Apple Silicon în interior, un nou design şi multe altele. Pe măsură ce zvonurile vorbesc din ce în ce mai mult despre o posibilă lansare la sfârşitul acestui an, mulţi dintre viitorii utilizatori de MacBook Pro se gândesc dacă să cumpere unul acum sau să mai aştepte. Iată ce vă recomandăm.

Zvonurile au arătat destul de clar că acesta va fi un an important pentru MacBook Pro. În ceea ce priveşte designul, se spune că noile MacBook Pro prezintă un factor de formă complet nou şi vor fi disponibile în dimensiuni de ecran de 14 şi 16 inch, utilizând noua tehnologie de ecran mini-LED.

Noul MacBook Pro va avea un design cu margini plate, similar cu ceea ce am văzut în ultimele modele iMac, iPad Pro şi iPhone 12. O altă modificare majoră a designului va fi eliminarea Touch Bar-ului, zvonurile indicând faptul că Apple va reveni la un rând tradiţional de taste de funcţii.

Noile MacBook Pro de la Apple vor avea un port HDMI şi un slot pentru card SD, alături de revenirea tehnologiei MagSafe pentru încărcare magnetică. Imaginile şi diagramele arată un port HDMI, port USB-C şi slot pentru card SD pe partea dreaptă şi un conector MagSafe, două porturi USB-C şi o mufă pentru căşti pe partea stângă.

Cu toate acestea, poate chiar mai remarcabil decât modificările de design este că aceste noi MacBook Pro de 14 inch şi 16 inch vor folosi procesoare Apple Silicon în interior. Se pare că noile MacBook Pro vor folosi ceva asemănător cu procesorul M1X şi vor avea opt nuclee de înaltă performanţă şi două nuclee de înaltă eficienţă. Aparatele vor fi configurabile în 16 sau 32 de variante grafice de bază şi până la 64GB de memorie RAM.

Când va lansa Apple noile versiuni MacBook Pro?

În timp ce unele zvonuri sugeraseră că noile MacBook Pro vor fi anunţate la WWDC în iunie, acestea evident că nu s-au concretizat şi încă aşteptăm.

Unele surse menţionează că noile MacBook Pro ar putea fi anunţate încă din această vară. Între timp, alte zvonuri sugerează că MacBook Pro de 14 inch şi 16 inch vor fi lansate târziu în al treilea trimestru al acestui an, acest lucru implicând o lansare în septembrie.

Cu toate acestea, fundalul important al acestor zvonuri este că există o lipsă continuă de cipuri care afectează întreaga industrie. Deşi Apple ar fi intenţionat să lanseze luna trecută MacBook Pro de 14 inch şi 16 inch, producătorul se luptă cu aceste deficienţe şi se chinuie să ţină pasul cu cererea actuală. Acest lucru ar putea însemna, de asemenea, că noile MacBook Pro vor întârzia şi mai mult, însă, începând cu acest moment, toate semnele indică o lansare la sfârşitul verii sau la începutul toamnei.

Ar trebui să cumpăraţi un MacBook Pro acum sau să aşteptaţi?

În prezent, Apple vinde MacBook Pro atât cu procesoare Apple, cât şi cu procesoare Intel. MacBook Pro de 13 inchi „entry-level” are două porturi Thunderbolt şi un chip Apple M1 în interior. De asemenea, puteţi opta pentru un MacBook Pro de 13 inch alimentat de Intel cu patru porturi Thunderbolt sau pentru un MacBook Pro de 16 inch cu patru porturi Thunderbolt. Apple nu vinde un MacBook Pro cu un ecran mai mare de 13 inch alimentat de Apple Silicon încă.

Dintre MacBook Pro-urile vândute astăzi de Apple, MacBook Pro de 13 inch, alimentat de M1, este singurul pe care îl recomandăm - mai ales dacă îl puteţi găsi la reducere. După cum ne-au arătat etaloanele şi testele din lumea reală, M1 MacBook Pro este un laptop incredibil de puternic şi poate depăşi cipurile Intel disponibile în MacBook Pro de 13-inch şi 16-inch.

Dar, cu toate acestea, există unele persoane pentru care probabil ar fi mai bine să aştepte MacBook Pro de 14 inch sau 16 inch alimentat de Apple Silicon:

  • Dacă aveţi nevoie de mai mult de două porturi Thunderbolt
  • Dacă aveţi nevoie de un port HDMI sau un slot pentru card SD (şi nu doriţi să utilizaţi un dongle)
  • Dacă doriţi un ecran mai mare de 13 inch
  • Dacă cipul M1 nu este suficient de puternic

 

Mai mult, având în vedere că Apple Silicon MacBook Pro de 14 inch şi 16 inch sunt la doar câteva luni distanţă, nu vă recomandăm să cumpăraţi un MacBook Pro cu Intel. Viitoarele Apple Silicon MacBook Pro vor fi o schimbare monumentală pentru Apple, cu cipuri mai puternice, un design nou, mai multe porturi şi o nouă tehnologie de afişare. MacOS Monterey include, de asemenea, multe funcţii care sunt acceptate numai pe Mac-urile Apple Silicon.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
apple,
lansare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.