(P) 5 sfaturi utile pentru a vă îmbunătăţi experienţa PlayStation 5

Postat la 17 septembrie 2021 47 afişări

(P) 5 sfaturi utile pentru a vă îmbunătăţi experienţa PlayStation 5

Dacă aveţi un PS5, sperăm că vă bucuraţi deja de biblioteca sa de jocuri, controlerul avansat şi performanţele puternice. Cu toate acestea, există câteva modalităţi de a vă îmbunătăţi experienţa PS5 despre care s-ar putea să nu ştiţi.

Să ne uităm la câteva dintre cele mai utile sfaturi şi trucuri pentru a vă ajuta să vă maximizaţi timpul petrecut pe un PlayStation 5. Încercaţi aceste setări şi trucuri la îndemână pentru a profita şi mai mult de consola dvs.

1. Profitaţi de funcţia de căutare

Cu propria bibliotecă de jocuri, cadouri gratuite PlayStation Plus, jocuri PlayStation Now şi multe altele, poate deveni o problemă să parcurgeţi toate jocurile şi să găsiţi ceea ce căutaţi. De aceea, ar trebui să utilizaţi funcţia de căutare a unui PlayStation 5 pentru a reduce timpul pierdut derulând prin meniuri.

Pentru a deschide căutarea, apăsaţi butonul Triunghi în timp ce sunteţi pe ecranul de pornire al PS5 pentru a trece direct la pictograma acestuia, apoi apăsaţi X. De aici, puteţi căuta jocuri, aplicaţii, mass-media şi alţi jucători PSN. Utilizaţi filele din partea de sus pentru a filtra căutarea.

Deoarece PlayStation 5 afişează doar câteva dintre jocurile dvs. jucate recent pe ecranul de pornire, acesta este cel mai bun mod de a găsi orice joc pe care nu l-aţi deschis de ceva timp sau de a verifica orice titlu din Magazinul PS.

2. Gestionaţi conţinutul individual al jocului pentru a economisi spaţiu

SSD-ul PlayStation 5 are doar 825 GB şi nu tot acest spaţiu este utilizabil. Ţinând cont cât de mari sunt jocurile în zilele noastre, probabil că vă veţi umple spaţiul de stocare în cel mai scurt timp. Puteţi accesa Setări> Stocare> Stocare consolă pentru a vă gestiona spaţiul de stocare şi a-l elibera dezinstalând jocuri, ştergând capturi şi alte lucruri similare.

Totodată, în secţiunea Jocuri şi aplicaţii, există o modalitate de a şterge datele neutilizate despre care s-ar putea să nu ştiţi. Cu anumite jocuri, PlayStation 5 instalează de fapt fiecare parte separat. Veţi vedea o pictogramă creion lângă jocurile care acceptă această funcţie.

De exemplu, Call of Duty: Black Ops Cold War are fiecare dintre cele trei moduri principale ca descărcări separate. Deci, dacă aţi terminat campania şi nu intenţionaţi să o jucaţi din nou, o puteţi şterge şi puteţi recâştiga o parte din spaţiu. Între timp, părţile pe care le jucaţi în continuare rămân în sistemul dvs., ca în mod normal.

3. Alegeţi presetări implicite pentru toate jocurile

Dacă doriţi să inversaţi axa Y pentru stick-ul dvs. de control sau să activaţi subtitrările, este enervant să schimbaţi această opţiune de fiecare dată când începeţi un joc nou. PlayStation 5 are un meniu care vă permite să alegeţi opţiunile preferate, care se aplică tuturor jocurilor care acceptă funcţia. O veţi găsi la Setări> Date salvate şi Setări joc / aplicaţie> Presetări joc.

4. Configuraţi funcţia de redare la distanţă

La fel ca Xbox Series X S, PlayStation 5 acceptă redarea la distanţă. Acest lucru vă permite să redaţi biblioteca PS5 pe un sistem PlayStation 4, computer sau chiar pe smartphone. Merită să vă asiguraţi că aveţi totul configurat pentru acest lucru, ca să fie gata când doriţi să îl încercaţi.

5. Dezactivaţi notificările sistemului de control

În mod implicit, PlayStation 5 trimite o mulţime de notificări. Unele dintre acestea sunt utile, dar altele sunt doar enervante şi vă pot distrage atenţia în timp ce jucaţi un joc sau vizionaţi un film. Este o idee bună să vizitaţi panoul relevant din Setări, pentru a reduce numărul de notificări inutile.

Accesaţi Setări> Notificări pentru a arunca o privire. Puteţi să dezactivaţi toate notificările, să ascundeţi previzualizările şi să modificaţi cât timp acestea se afişează în partea de sus a ecranului. Puteţi ajusta tot felul de notificări specifice şi puteţi alege să le ascundeţi în timpul jocului, redării video sau în timpul difuzării. Tot în acest meniu puteţi alege să primiţi sau nu notificări când prietenii dvs. PlayStation sunt online.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
jocuri

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.