(P) 4 sfaturi de care trebuie să ţineţi cont atunci când cumpăraţi un aspirator

Postat la 15 februarie 2022 68 afişări

(P) 4 sfaturi de care trebuie să ţineţi cont atunci când cumpăraţi un aspirator

Dacă vă doriţi un aspirator nou, nu a existat niciodată o gamă mai largă de produse din care să alegeţi. De la aspiratoare verticale scumpe la aspiratoare ieftine portabile şi chiar roboţi, cumpărarea unui aspirator poate fi uneori un teren minat.

Aşadar, pentru a vă ajuta să găsiţi aspiratorul potrivit pentru dumneavoastră, am alcătuit un ghid de cumpărare a aspiratoarelor. Continuaţi să citiţi pentru a afla câteva sfaturi care vă vor ajuta să vă alegeţi următorul aspirator.

1. În poziţie verticală, cu cilindru sau fără fir?

Prima decizie va fi să alegeţi tipul de aspiratoare ieftine pe care îl doriţi. Cele trei opţiuni principale pe care le aveţi sunt: vertical, cilindru sau fără fir.

Un aspirator vertical este excelent pentru toate tipurile de covoare şi este ideal dacă aveţi o casă mai mare. Acestea sunt bune pentru curăţarea în profunzime a covoarelor şi pentru a strânge părul de animale de companie. De asemenea, este posibil să constataţi că sunt aspiratoare mai ieftine decât alte tipuri.

Ţineţi cont de faptul că pot fi incomode pentru scări (deşi ar trebui să vină cu o mulţime de accesorii utile) şi pot fi grele de ridicat şi mai greu de depozitat. De asemenea, este posibil să fiţi limitat de lungimea cablului de alimentare.

Aspiratoarele cu cilindru sunt mai compacte şi pot fi mai bune pentru o casă mai mică. Sunt excelente pentru a ajunge la înălţime sau pentru a aspira sub mobilă şi sunt adesea mai uşoare şi mai uşor de împins şi tras.

Este posibil să fiţi limitat de lungimea cablului (în mod normal, acesta se retrage în aspirator) şi, uneori, pot fi greu de manevrat pe covoare. De asemenea, aceste aspiratoare ieftine pot fi mai greu de depozitat.

Un aspirator fără fir este, în general, uşor şi uşor de manevrat, ceea ce îl face ideal pentru o casă mică. Sunt uşor de depozitat şi sunt bune pentru curăţenia uşoară şi, deoarece nu sunteţi restricţionat de lungimea cablului, sunt perfecte pentru curăţarea maşinii.

Va trebui să vă reîncărcaţi regulat aspiratorul şi pot avea o durată de viaţă scurtă a bateriei. Capacitatea mai mică înseamnă că va trebui probabil să îl goliţi mai des şi este posibil să aveţi nevoie de accesorii suplimentare pentru a vă ocupa de părul de animale de companie.

2. Cu sac sau fără sac

Odată ce v-aţi decis asupra celui mai bun tip de aspirator pentru dvs., va trebui să vă gândiţi dacă vreţi un aspirator cu sac sau fără sac.

Aspiratoarele cu sac aspiră murdăria şi praful într-un sac, pe care apoi îl scoateţi şi îl aruncaţi. Aspiratoarele fără sac umplu un recipient pe care trebuie să îl goliţi singur. Dacă suferiţi de astm sau de alergii, un aspirator Philips cu sac poate fi preferabil, deoarece nu veţi fi expus la praful aspirat. Cu toate acestea, ţineţi cont de faptul că veţi avea costul suplimentar de înlocuire a pungilor pe măsură ce le folosiţi.

Alte aspiratoare ieftine fără saci economisesc costul de achiziţionare a sacilor, dar de obicei au mai multe filtre care trebuie curăţate sau înlocuite. De asemenea, veţi fi expus la mai mult praf şi murdărie, ceea ce poate fi o problemă dacă suferiţi de alergii.

3. Cumpărarea celui mai bun aspirator înseamnă să aveţi filtrul potrivit

Obţinerea filtrului potrivit este importantă. Acest lucru se datorează faptului că un aspirator aspiră aerul care conţine particule de praf, le filtrează şi apoi expulzează aerul înapoi în cameră. Cu cât filtrul este mai bun, cu atât mai curat va fi aerul din casa dvs.

Aspiratoarele de bază au filtre simple, în timp ce aspiratoarele mai avansate au o filtrare îmbunătăţită. Filtrele HEPA (High Efficiency Particulate Air) reduc numărul micilor alergeni, iar acest lucru vă poate ajuta foarte mult dacă aveţi astm sau alergii.

Indiferent de filtrele pe care le alegeţi, asiguraţi-vă că le păstraţi curate. Filtrele înfundate înseamnă că aspiratorul dvs. este mai puţin eficient şi veţi îndepărta mai puţine particule de praf şi murdărie. Dacă aspiratorul dvs. are filtre care nu au durată de viaţă, atunci va trebui să le înlocuiţi în mod regulat. Verificaţi ghidul de instrucţiuni al aspiratorului dvs. pentru detalii.

4. Ce ziceţi de un aspirator robot?

Dacă nu vă place deloc să aspiraţi, una dintre tendinţele actuale este să luaţi un robot care să facă treaba în locul dvs.

Aspiratoarele robot se deplasează în jurul casei dvs. cu ajutorul camerelor încorporate şi a tehnologiei senzorilor inteligenţi. Tot ce trebuie să faceţi este să îl setaţi în locul în care doriţi să cureţe şi acesta va face treaba în locul dvs., revenind la „bază" pentru a se reîncărca atunci când bateria s-a descărcat.

Reţineţi că roboţii de curăţare nu sunt la fel de puternici ca un aspirator standard, aşa că probabil veţi avea nevoie în continuare de un aspirator tradiţional. De asemenea, acestea pot fi scumpe, în funcţie de modelul pe care îl alegeţi.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
cumparare,
cont

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.