Ovidiu Duşleag este noul preşedinte al Asociaţiei Române a Cărnii

Autor: Ioana Mihai-Andrei Postat la 20 decembrie 2012 63 afişări

În contextul general dominat de instabilitate economică şi dublat de criza alimentară manifestată sub forma unor creşteri ale preţurilor agroalimentare la nivel mondial, Ovidiu Duşleag (director executiv Caroli Foods Group) preia funcţia de preşedinte al Asociaţiei Române a Cărnii (ARC), în urma unui acord iniţiat anul trecut între membrii Asociaţiei.

Odată cu numirea sa, Ovidiu Duşleag anunţă principalele obiective pe care ARC şi le propune pentru anul 2013: creşterea exportului de produse româneşti din carne şi reducerea taxei pe valoare adăugată.

"Asociaţia Română a Cărnii a trecut în revistă activitatea din acest an, îngreunată de efectele crizei economice prelungite şi de instabilitatea politică. Considerăm că rezultatele alegerilor generale reprezintă un semnal pozitiv, industria noastră având nevoie acută de un Guvern puternic şi de interlocutori stabili cu care să colaborăm pentru a depăşi o perioadă dificilă atât în România, cât şi la nivel european," a declarat noul preşedinte al ARC, Ovidiu Duşleag.

"O măsură importantă pe care ARC îşi propune să o discute cu noul Guvern în cel mai scurt timp posibil este reducerea TVA la alimente, care va aduce beneficii consumatorilor români, în primul rând, şi va contribui la dezvoltarea sectorului agroalimentar şi la diminuarea economiei subterane," a adăugat Ovidiu Duşleag.

Procesarea cărnii este unul dintre puţinele sectoare alimentare cu balanţă comercială pozitivă în România, importul de mezeluri fiind în fiecrae an depăşit de export, de aceea, un alt obiectiv major al ARC va fi creşterea exporturilor. Ridicarea embargoului pestei porcine va permite procesatorilor români să vândă produse din carne atat în UE, cât şi în alte pieţe, precum: America de Nord, Rusia, China.

Înfiinţată în 1992, Asociaţia Română a Cărnii este organizaţia profesională care reprezintă interesele industriei de prelucrare a cărnii, având ca membri 40 de societăţi comerciale care realizează peste 60% din producţia naţională de mezeluri.

Conform Statutului ARC, conducerea asociaţiei va fi asigurată în 2013 de căre Ovidiu Duşleag, preşedinte, Radu Timiş şi Eugenia Cărăgui, vicepreşedinţi.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/ovidiu-dusleag-este-noul-presedinte-al-asociatiei-romane-a-carnii-10404525
10404525
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.