OTP Bank Romania ia un credit de 10 mil. euro de la BERD pentru finantarea sectorului energetic

Postat la 24 decembrie 2010 18 afişări

Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare a acordat un imprumut de 10 milioane de euro catre OTP Bank Romania pentru finantarea proiectelor de energie durabila derulate de catre companiile romanesti.

Creditul face parte din Facilitatea pentru Eficienta Energetica, un program comun de finantare al Comisiei Europene si al BERD pentru Romania, si va finanta investitiile de eficienta energetica derulate de catre companiile romanesti cu imprumuturi pe termen lung, in valoare de pana la 2,5 milioane euro fiecare. Proiectul va permite sectorului industrial privat sa isi maximizeze economia de energie si sa isi imbunatateasca competitivitatea.

Fondurile BERD vor fi completate de o componenta nerambursabila oferita de Uniunea Europeana pentru finantarea unui program de asistenta tehnica, precum si pentru acordarea unor stimulente directionate catre sub-debitori pentru promovarea investitiilor in sectorul energiei durabile.

"Proiectul va avea un impact pozitiv asupra eforturilor intreprinse in Romania pentru atenuarea schimbarilor climatice, oferind sectorului industrial local acces la finantare pe termen lung si incurajand investitii de energie durabila in cadrul companiilor private, ajutandu-le sa devina mai competitive si sa atenueze impactul cresterii pretului la energie", considera Claudia Pendred, director al BERD pentru Romania.

"Vedem un imens potential de afaceri in sectorul energetic si de eficienta energetica din Romania si consideram ca acesta va fi unul dintre factorii care vor ajuta Romania sa iasa din criza si sa contribuie la cresterea stabila pe termen lung", a declarat Laszlo Diosi, CEO al OTP Bank Romania.

BERD, detinuta de 61 de tari si doua institutii interguvernamentale, sprijina dezvoltarea economiilor de piata si a democratiei in tarile din Europa Centrala pana in Asia Centrala. De la inceputul activitatii sale in Romania, BERD a investit peste 4,8 miliarde euro in diferite sectoare ale economiei si a mobilizat investitii suplimentare de peste 9 miliarde de euro.

OTP Bank Romania este subsidiara a OTP Bank, cel mai mare grup bancar independent din Europa Centrala si de Est. OTP Bank ofera servicii universale in Ungaria, Romania, Muntenegru, Croatia, Bulgaria, Rusia, Ucraina, Slovacia si Serbia, pentru mai mult de 12 milioane de clienti, prin intermediul unei retele teritoriale de aproape 1.500 de unitati, prin intermediul reţelei de ATM-uri si prin sistemul de canale electronice.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
banci,
credite,
OTP,
BERD,
energie,
eficienta,
UE,
Laszlo Diosi
/actualitate/otp-bank-romania-ia-un-credit-de-10-mil-euro-de-la-berd-pentru-finantarea-sectorului-energetic-7843795
7843795
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.